Sök

Arkitektur i glas

Historiskt perspektiv, Inredningstips

21.09.19

Receptionsdisk för Posthotellet i Göteborg

Uppdraget från Clarion och kändisägaren Petter Stordalen var att rita en tolv meter lång receptionsdisk i kristallglas till öppningen av Clarion Post Hotel, också kallat Posthotellet eftersom det ligger i det anrika postkontoret på Drottningplatsen i Göteborg. Känslan skulle vara en gnistrande stor diamant. Självklart kopplade vi på Orrefors in Lena Bergström, formgivaren av briljerande Carat.

Jag ville förstärkta rummets karaktär genom att måla taket svart för att uppnå en sluten känsla av ett bergrum. Jag valde att plocka upp den svarta graniten på sockeln och toppskivorna för att förstärka uttrycket av att receptionsdisken har stigit upp från jordens inre och blivit en förädlad, svävande, gigantisk diamant.

– Lena Bergström, prisvinnande formgivare på Orrefors

De stora handslipade prismorna har sin form av hexagoner med olika höjdnivåer för att uppnå en grov struktur. Hexagonerna är därefter rapporterade i en regelbunden/oregelbundenhet. Det är monterade mot spegelglas så receptionsdisken återspeglar sin omgivning som ett kalejdoskop.

Belysningen ”Prismi” hänger över receptionsdisken. De är en meter långa raka armaturer med stora prismor hängandes på rad. Upprepningen med armaturen skall i detta sammanhang föra tankarna till abstrakta stalaktiter.

För specialproduktion

Vi på Orrefors kan skapa gnistrande underverk på ert hotell, bar eller lobby. Vad sägs som en receptionsdisk, en bar i kristall, unika dricksglas eller glasinredning? Tillsammans med er gör vi er verksamhet och kundupplevelse oförglömlig. Referenser är erkända varumärken, hotell, slott, gårdar, kyrkor, krogar, restauranger, kontor och offentliga miljöer.

Tveka inte att ta kontakt med oss, Ulf Kinneson, VD