Sök

Partnerskapet med Lammhults

Det goda livet

Street barvagn av Lammhults

Orrefors lanserade 2006 tillsammans med möbeltillverkaren Lammhults en drinkvagn, fullutrustad med kristallglas från serien Orrefors Street. Drinkvagnen är designad av Gunilla Allard och tillverkad i Småland av erfarna hantverkare. Uteslutande används de finaste materialvalen med stomme i förkromat stål, handtag i läder, avlastningsytor i gummi och lättrullade kvalitétshjul. Häpnadsväckande att rulla fram på cocktail-partyt, ett exklusivt inredningsobjekt.

Kristallglas från Orrefors har alltid kännetecknats av nyskapande design och skickligt hantverk. I barglasservisen Street uppstår ett spännande möte mellan nutid och historia när den moderna formen möter den klassiska slipkonsten. Street bär kvadratiska klara slipskär med inspiration från New Yorks gatunät som gjort serien så framgångsrik. Orrefors är välkänt över hela världen för sin höga kvalitet i såväl form som funktion.

Sedan Edvin Ståhl år 1945 grundade Lammhults i det lilla samhället Lammhult i Småland har möbeltillverkaren enträget omfamnat modernismens principer. Unik design sprungen ur innovation och tilltalande estetik som aldrig faller ur tiden. Produktionen i Lammhult sker än idag för hand av hantverkare med flera generationers kunskap och yrkesstolthet i blodet. Skandinaviska designklassiker tillverkade i Sverige.

Street