En växelspak i kristall

Partnerskap Volvo

Volvo skapar skandinavisk lyx tillsammans med Orrefors

Ett svenskt hantverk

Volvo XC90 Excellence bygger på Volvos helt nya XC90, men likheterna slutar där. XC90 Excellence har bara fyra platser jämfört med de ursprungliga fem eller sju vilket skapar extra stort utrymme för baksätespassagerarna – en exceptionell baksätesupplevelse. Handslipade champagneglas och mugghållare i kristallglas från Orrefors skapar tillsammans den ultimata skandinaviska lyxupplevelsen.

”Att arbeta med Orrefors är riktigt spännande. De ikoniska delarna av skandinavisk design såsom kristallglas, är nyckeln i Volvos resa mot toppen. För mig som designer är det ren glädje att arbeta med olika material och kombinera dem med en modern skandinavisk design i en högteknologiskt premium-miljö” 

Robin Page, Chef för Interördesign på Volvo Cars

En växelspak i kristall, munblåst i Småland.

Samarbetet mellan Volvo och Orrefors startades i och med utveckling av Volvo S60 Concept. Då fick Orrefors det prestigefulla uppdraget att designa en mittkonsoll i kristallglas. Den svenska kristallen i en bilinteriör fick stor uppståndelse och när Volvo visade ”Concept Estate” på Genevemässan 2014 var Orrefors kristallglas återigen en del av interiören. Denna gång i form av en växelspak i kristallglas, The Crystal Eye. Den exklusiva växelspaken är nu i serieproduktion, handtillverkad och tillgänglig som tillval i nya Volvo XC90 och S90.